28 August 2011

Kek Coklat Moist II




bhn2 A:
2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko
1 1/2 sudu teh soda bikarbonate
1 1/2 sudu teh baking powder


bhn2 B:

1/2 sudu teh esen vanila

3 biji telor
1 cwn minyak masak

1 cwn susu cair
2 cwn gula pasir


Cara2:
1. Bahan2 A diayak.
2. Larutkan air panas dengan gula pasir.
3. Pukul telor sampai kembang.
4. Aiir panas yg dah dilarutkn dengan gula dicampur dengan susu cair, minyak masak, telor dan esen vanila. 
    Kacau sebati.
5. Campurkan semua bahan A ke dalam bahan2 B yg telah sebati itu.
6. Masukkan bahan2 yg dh sebati itu kedalam loyang yg dh disapu butter/majerin di keliling loyang untuk memudahkan kek 
    dikeluarkan dr loyang bila dah masak.
7. Kukus selama 40 minit atau sehingga masak. Kalau nk tahu dah masak ke tak, test cucuk ngan lidi klu x melekat kira dah masak lah tu.






* p/s : Selamat mencuba ye :)

1 comment: