08 May 2011

Kek Coklat Moist,sgt sedap!



Salam semua...


Aku nak share resepi kek coklat kukus lembab yg sgt sgt sgt sedap. 3 kali sangat bermaksud, memang tersangatla sedap ye. senang, murah, cepat dan sedap!


Kalau tak caye, try la wat.. 


bhn2 A:

1 cwn gula pasir
1 cwn serbuk koko
1 cwn susu cair
1 cwn susu pekat
1 cwn myak msk..
*semua bhn d'atas gaul sebati n msk atas api perlahan.
*rehat kejap bila bhn dh sebati.

bhn2 B:


tepung gandum 3/4 cwn
soda bicarbonat 1 sudu kcil(sudu kfc)
baking powder 1 sudu kcil (sudu kfc)
*semua bhn nih ayak k..

bhn C: 



telur 4 bj (blender jer)

Cra2 bt:
satu kan bhn B dan C kedlm Bhn A....secara berselang seli n gaul ngan senduk jer...bila dh sebati....taruk jer dlm loyang yg dsapu myk....n kukus dlm 30 -45 minit (b'gantung saiz loyang)...klu nk test cucuk ngan lidi klu x melekat kira msk le...

*p/s...loyang 2 kena panaskan dl sblm mskkan adunan kek td..









resepi ni aku copy jek dr kongsi resepi.  heee.. t ce cube la tgk page ni ye.. ade byk sgt2 resepi yg best dan sedap tau.
Aku suke gile tgk page kongsi resepi ni tau, nk2 time tension..haha.. dpt gak aku release tension ak.





2 comments:

  1. cmne nk buat topping tu ek? hehehe.. kalau da buat bg sikit la kat meera.. tau tau :)

    ReplyDelete
  2. yummy nye ! nak try lah pasni ^_^

    ReplyDelete