23 February 2011

Pukul WanitaSAYANG...
Terlampau sayang sehingga membiarkan diri terus dipukul dan dibuat sesuka hati oleh pasangan bukankah itu satu tindakan bodoh? Fikir-fikirkan lah...

Pasangan yang belum ada ikatan apa-apa tapi si lelaki sudah berani naikkan tangan, tinggalkan. Fikirkan masa depan, jangan fikirkan kalau kehilangan lelaki tu, tak akan ada lagi lelaki yang akan dampingi korang.  
Sangat2 silap. Korang akan dapat lelaki yang lagi baik dan terbaik yang boleh membahagiakan hidup korang.

Bagi isteri, mungkin lebih memikirkan nasib anak-anak yang mungkin tiada bapa jika berlakunya penceraian tapi adakah anak-anak sanggup melihat anda terus dipukul dan disakiti? Entah2 anak akan lebih gembira jika hidup tidak lagi disakiti. 

Don't waste your time with the loser person! 
Sanggup ke jadi mangsa pukul sampai korang dah kahwin??  nak bahagia carilah kebahagiaan k. Carilah yang bertanggungjawab, terima diri korang seadanya dan yang paling penting bukan kaki pukul.
Jangan pernah mengeluh untuk mencari atau menunggu seseorang kerana Allah sudah mengaturkan yang terbaik untuk setiap hambanya.  Yang penting, sabar.

* p/s : Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam, bkn dari kepala utk dijadikn atasnya, bkn dr kaki utk dijadikn 
           alasnya.  Melainkn dari sisinya utk dijadikn teman hidupnya dekat pada lengan utk dlindunginya 
           dan dekat dihati utk dicintainya...2 comments:

 1. hanya lelaki yang otaknya kat lutut jer buat camtu... bodo takde otak...

  kepada gadis2 diluar sana... jgn mudah terpedaya dengan kata2 seseorg lelaki... jgn mudah gadai maruah or apa sahaja kepada lelaki... aku pon seorang lelaki tapi aku bukanlah binatang seperti lelaki2 berkenaan....

  meh singgah blog aku... hehe
  http://alepcrazy.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. betul tue..xde maknanye nk terus bersama ngan lelaki cm tue...baik hidup sendiri dr terus di sakiti...

  ReplyDelete